controle Leuven 8/11

by

Na Noortje op school te droppen, vertrokken Isaak en mama voor de spinapoli in Leuven. We waren gewapend met beloningskoekjes en eindeloos geduld. Van dokter naar dokter, van wachtzaal naar wachtzaal en ondertussen nog een echo’tje, we kennen het al… Isaak vindt het allemaal best ok, steelt overal de show, maar vroeg nu toch na elke witte jas: “gaan we nu naar huis?”. Nog effe…

Isaak werd gewogen en gemeten en zoals ik al vermoedde was hij met zijn gewicht onder zijn curve gedoken. Het 3,5-jarige manneke heeft nu het postuur van een 2-jarige: 91,8 cm en 12,5 kg. Het consult met de diëtist was niet helemaal zoals verwacht. Ze noteerde de problematiek, gaf Isaak onder zijn voeten, schreef 2 maal daags chocomelk en 2 maal per week spaghetti voor en een verbod op schoolkoek als hij zijn maaltijd ’s avonds niet eet. Voorts moet ik mijn stimulatiestrijd met hem elke maaltijd voortzetten omdat het wel effect heeft. De stress voor de mama is hierbij irrelevant. Is het gewicht de volgende keer, in mei, niet beter, dan moet hij op calorierijke drankjes. Op basis van 1 meting doen ze nog niks.

Ondertussen ben ik naar een infoavond geweest over “moeilijke eters met een beperking”. Die logopedist vond wel dat ik verder met hem moet gaan, naar de eetkliniek in Hasselt, om de oorzaak van heel het probleem te vinden. Waarom wordt Isaak ongelukkig als hij een bord voor zijn neus krijgt? Waarom krabt hij zijn gezicht open van de stress als hij moet drinken of eten, waarom wil hij zelfs niks proeven? Ik moet daarvoor eerst een afspraak bij de kinderarts maken in Hasselt en daar heb ik nu eigenlijk niet zoveel zin in :(. Omdat Isaak het goed stelt, uiteindelijk niet graatmager uitziet en je niet WEER naar een dokter gaat als hij niet ziek is…

De orthopedist gaf – zoals verwacht – niet toe dat ze het positieve effect van de twister niet ingezien had. Ze noemde het apparaat symptomatisch, yeah right! Ik vind het jammer, want mijn vertrouwen in haar is nu wel een beetje zoek. Bovendien verweet ze me dat ik een half jaar geen Dennis-Brown schoenen aangedaan heb. We zullen hem dan maar ’s nachts weer ketenen, zeker…

De kinesist had niet zo’n goed nieuws voor ons. De manier van stappen van Isaak is enorm schadelijk voor de knieën. Heel zijn kraakbeen slijt af door het links-rechts schommelen. Dus ALS Isaak al los zou kunnen stappen, zal het niet voor lang zijn. Het kan allemaal wel wat gecorrigeerd worden door veel meer te stappen met de K-Walker, maar meneertje heeft niet veel interesse in dat ding. Waarom zou je ook zo’n log apparaat meesleuren als je sneller kan kruipen en langs de meubels kan manoeuvreren?

Voor de rest werd de schat weer gezond en charmant bevonden. Ik kreeg een voorschrift glycerine mee voor in de darmspoeling, een nieuwe lading oxybutinine en de belofte dat ik niet moet betalen tot ik een stuk van de 500 euro medicatie van juni terug krijg. In ons landje kan dat nog wel effe duren.

Isaak zijn voeten waren op een jaar tijd niks gegroeid, maar zijn spalken waren versleten en dus mocht hij nieuwe aangemeten. Hij twijfelde geen seconde over welke hij wou!!

ingipsen

ingipsen

SPIDERMAAAAN!

SPIDERMAAAAN!

Incontinentieverpleegkundige, neuroloog, assistent 1, 2 en 3, kinesist, orthopedist, apotheek, radioloog, diëtist, psycholoog, maatschappelijk assistent, ergotherapeut, bandagist, een marathon van hot naar her in het ziekenhuis, we hadden het allemaal flink doorstaan en hadden dus de Pizzahut wel verdiend (de enige pizzeria wat nog open was om half 3). En hopelijk zien ze ons een half jaartje niet meer terug!

Advertenties

Eén reactie to “controle Leuven 8/11”

 1. Ilse Van Lander Says:

  Beste Lies,
  Mijn zoontje (geen sb) heeft ook lange tijd ondergewicht gehad. Hij kreeg toen vanuit Leuven van die “dieetdrankjes” van nutricia. Niet die melkdrankjes maar de andere. Ik ben helaas de naam kwijt. Hij lustte ze absoluut niet als hij ze te drinken kreeg, maar als ijsje vond hij ze wel lekker. Misschien een idee voor jullie?
  Verder maakte ik veel lievelingshapjes. Kinderen houden veel van roomsoepen en soep met balletjes. Of een dieetist waar je wel mee kan praten en met wie het klikt kan ook helpen.
  Dit zijn maar losse ideetjes hoor. Ik vind trouwens dat je goed bezig bent met hem. 🙂
  Benjamin is intussen al helemaal niet meer te mager maar zijn probleem ligt op een heel ander vlak.
  Ik wens jullie heel veel succes en nog een gelukkig nieuwjaa.j
  Groetjes,
  Ilse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: